Conferentie WSBO:

Op woensdagmiddag 31 oktober, donderdag 1 november en vrijdagochtend 2 november 2012 staat de conferentie van het WSBO gepland. Het wordt ditmaal gehouden in de directe omgeving van Maastricht met als inleider Jan Jutten. Het thema van deze driedaagse zal zijn: Wat bezielt de sbo-schoolleiding? Of, om het anders te zeggen: ‘varen op je innerlijk kompas’.

 

“De nieuwe cultuur die zo nodig is in deze tijd, wordt gedragen door een ander soort denken in handelen. Een ander soort medewerkers en bovenal: een ander soort leiderschap. We hebben leiders nodig die hun koers niet laten bepalen door externe omstandigheden, maar door hun intrinsieke motivatie, hun innerlijke stem en hun passie. Ze moeten durven varen op hun innerlijke kompas.” 
Tex Gunning, Raad van Bestuur AkozoNobel

De uitdagingen waar we in het onderwijs de komende jaren voor staan, vragen om nieuwe vormen van leiderschap. Meer van hetzelfde brengt ons niet verder. Tijdens de driedaagse voor leiders uit het SBO gaan we samen deze nieuwe vormen van leiderschap in samenhang verkennen. Onder begeleiding van Jan Jutten en Arsène Francot van Natuurlijk Leren BV gaan we onder meer in op vragen zoals:

  • Waar staan we nu met het SBO?
  • Wat vraagt de samenleving van ons de komende jaren?
  • Wat willen we met zijn allen creëren?
  • Wat betekent het creëren van een nieuwe toekomst voor ons als leiders?
  • Wat zou ik dan willen leren en wat moet ik “ont-leren”? 

De dagen zijn een combinatie van informatie, inspiratie, reflectie, opdrachten om met elkaar in gesprek te gaan en het maken van concrete voornemens voor de komende boeiend periode. We zijn te gast in hotel Kasteel Vaeshartelt. En de kosten voor dit geheel zijn slechts: € 550,- inclusief twee overnachtingen, twee keer ontbijt / lunch / diner.

Voor meer informatie over de locatie, klik hier.

Jan Jutten:

Uit het voorwoord van Luc Stevens bij het boek ‘ont-moeten’ van Jan Jutten:

‘Het gaat niet om nieuwe inzichten die na een paar jaar weer gevolgd worden door nieuwe inzichten, het gaat hem over een fundamenteel andere kijk op ontwikkeling en leren, een andere kijk op wie we zijn en wat we nodig hebben, de kinderen net zo goed als de leraren.’

Jan Jutten geeft zelf aan dat in zijn ervaring gedurende de afgelopen jaren is gebleken dat de kwaliteit van leiderschap een van de belangrijkste variabelen is voor succesvolle scholontwikkeling.

Voor meer informatie, bekijk www.natuurlijkleren.org.